Plaats je bestelling en haal vanaf de volgende dag af

Open op woensdag tot en met zaterdag - bel ons op: 050-3091273

Duurzaamheid

Kies jij bewust voor duurzaam vlees? Bij Slagerij Hilbrants kun je altijd een kwalitatief en duurzaam stuk vlees verwachten. Mensen worden steeds bewuster van het belang van goede voeding. Daar dragen wij ons steentje graag aan bij dankzij ons duurzame vlees. De eerste stap is weten welke keuzes je maakt en wat je eet.

Herkomst van het vlees

Wij werken uitsluitend met runderen uit onze regio. Hierdoor weten wij precies met welke kwaliteit we te maken hebben. De dieren hebben een goed leven in alle rust en ruimte en dat proef je natuurlijk terug. De dieren lopen ’s zomers buiten en krijgen veel beweging. Dit zorgt voor mals en lekker vlees.

 

Verse producten zonder toevoegingen

Bij ons in de slagerij vind je pure producten. We maken zo weinig mogelijk gebruik van toevoegingen en smaakversterkers. Wij zijn van mening dat puur natuurlijk niet alleen het lekkerst maar ook het gezondst is. 

Duurzame verpakkingen

Slagerij Hilbrants streeft ernaar verpakkingsmateriaal te gebruiken dat het milieu zo min mogelijk belast.

  • Plastics tasjes worden vervangen door stevige papieren tassen. In ons het jubileumjaar in 2022 zijn al jute tassen aan klanten uitgedeeld welke goed herbruikbaar zijn. Klanten wordt verzocht zoveel mogelijk zelf hun boodschappentas mee te nemen naar een volgend bezoek naar de winkel. 
  • De recyclebare verpakkingsbakjes zijn geschikt voor koelkast, diepvries, oven en magnetron.

Voor het helemaal zover is, wordt eerst de bestaande voorraad verpakkingsmateriaal opgemaakt.

Duurzaam opgewekt stroom

Voor de koeling van het vlees wordt veel stroom gebruikt. Slagerij Hilbrants heeft de afgelopen jaren al diverse duurzaamheidsmaatregelen getroffen om het stroomverbruik te beperken. Sinds het voorjaar van 2023 hebben wij zonnepanelen op ons dak en zijn wij zoveel mogelijk zelfvoorzienend in duurzaam opgewekte stroom.

© 2024 Slagerijhilbrants.nl Bekijk onze Algemene voorwaarden